Web
Analytics Made Easy - StatCounter
12
maart
2018

“Nog veel te vaak zie ik dat kinderen in de “vuurlinie” zitten tussen de ruziënde ouders tijdens de scheiding van hun ouders!”

Helaas heb ik in de afgelopen periode weer veel ouders meegemaakt die in mijn beleving, echt over alle grenzen van “verantwoord ouderschap” heen zijn gegaan, of gaan tijdens het proces van scheiding. Ouders staan te schelden waar de kinderen bij zijn, waar echt het spreekwoordelijke gezegde “de honden geen brood van lusten!” van toepassing is.

Categorie Scheiden en kinderen

25
februari
2018

Waarom is kindercoaching bij scheiding van ouders zo ontzettend belangrijk?

Vanaf 2005 hebben wij als één van de eerste in Nederland, standaard begeleiding gegeven aan kinderen waarvan de ouders via ons kantoor gingen scheiden.

Categorie Scheiden en kinderen

29
januari
2018

Wat is er veranderd in het Tremanormenrapport voor het vaststellen van een alimentatie?

Ieder jaar wordt het Tremanormenrapport voor het vaststellen van een alimentatiebedrag bijgewerkt op basis van aangepaste (fiscale) wetgeving en jurisprudentie.

Voor dit jaar (2018) zijn er twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

  1. Normen voor kinderen tussen de 18 en 21 jaar oud.
  2. Een extra tarief voor de zorgkorting.

Categorie Alimentatie

11
januari
2018

Waarom kan een kindercoach voor kinderen zo belangrijk zijn tijdens en na de scheiding van hun ouders?

Helaas zijn er nog steeds heel veel ouders, die vanuit alle goede bedoelingen en intenties, het gevoel hebben dat kinderen wel alles tegen hun durven te zeggen, het daarom niet nodig hebben om begeleidt te worden door een kindercoach en omdat het “ogenschijnlijk” wel goed gaat (goede cijfers op school, lijken vrolijk etc.). Dit is helaas ECHT NIET ALTIJD ZO! Kinderen en pubers zijn “meesters” in het verdoezelen in wat er werkelijk in hun hoofd om gaat en praten over de scheiding van je ouders wil je al helemaal niet. Dus als ouders vragen of de kinderen dat willen zeggen ze natuurlijk NEE! Als mij dit als kind was overkomen zou ik waarschijnlijk hetzelfde gezegd hebben.

Categorie Scheiden en kinderen

02
januari
2018

Scheiden en goede voornemens om als ouders écht de belangen van de kinderen op nummer 1 te zetten!

Het jaar 2018 begint nu net, maar helaas zijn de eerste periode na de feestdagen en de zomervakanties de drukste perioden voor mediators en advocaten omdat dan veel (echt)paren niet langer meer als “stel” verder zullen gaan.

Dit betekent dus ook dat helaas weer veel kinderen de gevolgen van de scheiding van hun ouders zullen ondervinden; twee huizen, eventueel kennis maken met nieuwe partners van ouders, soms zelfs een verhuizing naar een  andere omgeving met als gevolg een nieuwe school, e.d..

Categorie Scheiden en kinderen

12
december
2017

Kinderalimentatie voor een kind van 18 jaar met een vermogen?

De casus in het kort: Ouders zijn twee jaar geleden middels een vechtscheiding uit elkaar gegaan. De kinderen wonen bij vader. In de echtscheidingsbeschikking is opgenomen dat de moeder een alimentatieverplichting heeft van € 210,= per maand per kind voor kinderen tot aan 21 jaar. De oudste dochter is nu 18 jaar geworden.

Categorie Scheiding financieel, Scheiden en kinderen

28
november
2017

Afspraken rondom de kinderen met de feestdagen

De feestdagen staan te kloppen op de poort. Sinterklaas is alweer in het land en de kerstman zal zich melden zodra Sinterklaas is vertrokken naar Spanje. O ja en dan moeten we alweer oliebollen gaan bakken. Een drukke maand met een overvolle agenda van allerhande activiteiten. Al een heel gedoe als je geen kinderen hebt, laat staan dat er wel kinderen zijn en moet je nagaan dat als je gescheiden bent en er kinderen zijn. Stress alom in vele gezinnen.

Categorie Scheiden algemeen

20
november
2017

Co-ouderschap en kinderalimentatie betalen aan de andere ouder

Een veel voorkomend “beeld” is dat ouders denken dat als er een gelijke zorg is tussen de ouders (minimaal hele 3 dagen per week zorg voor iedere ouder), er geen sprake is meer is van het betalen van kinderalimentatie aan de minst verdienende ouder.

Categorie Scheiding financieel, Scheiden en kinderen, Alimentatie

02
november
2017

Na scheiding toestemming vragen aan andere ouder om met je minderjarige kinderen op vakantie te kunnen gaan naar het buitenland.

De kerstvakantie komt langzamerhand weer in “beeld”, dus ook de vakantieperikelen beginnen wellicht ook bij u weer te leven. Toen je nog gezamenlijk met de andere ouder op vakantie ging, kon je zonder problemen gezamenlijk de grens van Nederland overschrijden met je minderjarige kinderen. Na een scheiding is dat helaas niet meer zo van zelfsprekend!

Categorie Scheiden en kinderen

30
oktober
2017

Medische zorg voor een kind als het kind bij andere ouder verblijft

Iedereen zal het er over eens zijn dat een kind altijd medische zorg mag en moet krijgen, ongeacht waar het kind verblijft. Maar wat nu als het kind op dat moment niet “binnen jouw gezichtsveld” is?

Categorie Scheiden en kinderen, Scheiden algemeen

19
oktober
2017

Geloofsovertuiging na scheiden

Nog niet zo lang geleden hadden wij ouders die tijdens het scheidingtraject aangaven dat zij wel katholiek waren, maar verder niet praktiserend. De betreffende kinderen zaten wel op een katholieke school, maar daar hield het mee op.

Categorie Scheiden algemeen

13
oktober
2017

“Goedkoop scheiden”

Op het internet zie je vaak dat “goedkoop scheiden” wordt aangeboden. Wat mij hierbij direct opvalt is dat er veelal bedoeld wordt, dat je scheiding bijna niets kost omdat je wellicht recht hebt op een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand! Dit is dus alleen voor mensen die aan allerlei voorwaarden voordoen (inkomen wat niet boven een bepaald bedrag mag uitkomen, vermogen dat niet boven een bepaald bedrag mag uitkomen).

Categorie Scheiding financieel, Scheiden en kinderen, Scheiden algemeen

10
oktober
2017

Wat is belangrijk om te weten als je als ouder weer verliefd wordt op iemand, tijdens of na een scheiding?

  • Geef kinderen de ruimte en de tijd om aan het idee te wennen dat er weer een nieuwe liefde in het leven is van jou als ouder. Dit is niet een paar weken, maar trek daar een een langere periode voor uit. Ook als kinderen roepen dat het anders mag. Dit is bijna altijd “please gedrag”.
  • Vertel kinderen dat zij altijd de belangrijkste personen in je leven blijven. Het gevoel dat ze je “weer moeten delen” met iemand anders is al ingewikkeld genoeg!

Categorie Scheiden en kinderen, Scheiden algemeen

10
oktober
2017

Scheiden en kindercoach Denise

Sinds 2005 ben ik als dochter  van Inge Bosveld ( eigenaar en mediator binnen ons bedrijf) werkzaam als kindercoach. Hiervoor heb ik de benodigde scholing gehad. Vanuit de scheiding van mijn moeder herken ik de gevoelens die bij kinderen in een scheiding, maar ook erna “spelen” en weet ook hoe zwaar dit voor mij en ook voor mijn broertje en zusje voelde. Met de wetenschap van toen probeer ik nu kinderen dan ook zo optimaal  mogelijk te begeleiden en ouders zo veel mogelijk handvatten te geven om hun kinderen zo goed mogelijk door deze periode heen te begeleiden.

Categorie Scheiden en kinderen

22
september
2017

Inboedelverdeling na scheiding

Het klinkt wellicht raar, maar in veel zaken is de verdeling van de inboedel één van moeilijkste onderdelen van een scheiding om zonder ruzie en gedoe samen te kunnen regelen.

Categorie Scheiden algemeen

[12  >>