Web
Analytics Made Easy - StatCounter
27
september
2018

Scheiden en kindercoach Denise

Sinds 2005 ben ik als dochter  van Inge Bosveld ( eigenaar en mediator binnen ons bedrijf) werkzaam als kindercoach. Hiervoor heb ik de benodigde scholing gehad. Vanuit de scheiding van mijn moeder herken ik de gevoelens die bij kinderen in een scheiding, maar ook erna “spelen”. Met de wetenschap van toen probeer ik nu kinderen dan ook zo optimaal  mogelijk te begeleiden en ouders zo veel mogelijk handvatten te geven om hun kinderen zo goed mogelijk door deze periode heen te begeleiden.

Categorie Scheiden en kinderen

13
augustus
2018

Co-ouderschap na scheiding; het blijft een woord dat nog steeds niet goed begrepen wordt.

Ik weet echt niet hoe het komt, maar onze praktijk bestaat al vanaf 2005 en tot op de dag van vandaag hebben veel mensen nog steeds een “vreemd” beeld bij het woord co-ouderschap. Als ware dat je bij een co-ouderschap andere rechten en/of verplichtingen zou hebben.

Categorie Scheiden en kinderen, Scheiden algemeen

29
juni
2018

“Gaan we scheiden of blijven we bij elkaar voor de kinderen”

Een “pittige koptekst” vind ik zelf, maar het is wel het dilemma waar ik in een ver verleden mee te dealen had en het is wat ik ook nog zeer veel voorbij hoor komen op het moment dat mensen uiteindelijk bij ons aan de mediaton tafel komen zitten.

Categorie Scheiden en kinderen

07
juni
2018

“Kinderen heb je te leen en zijn geen eigendom”

Deze quote heb ik al vaker gebruikt en sta daar nog steeds helemaal achter. Tijdens gesprekken die ik heb om tot een goed zorgplan (ouderschapsplan) te komen met ouders, als zij gaan scheiden, komt dit gevoel bij mij nogal eens naar boven.

Categorie Scheiden en kinderen

19
mei
2018

Fiscaal voordeel te behalen bij scheiden voor 1 juli

Wilt u voor dit jaar nog een leuk fiscaal voordeel behalen dat kan oplopen tot € 2.801,= netto? Als u gaat scheiden dan weet u één ding zeker. Financieel wordt u er niet beter van en bij een scheiding heb je ook veel kosten. De kosten van de mediator/advocaat, de kosten van een verhuizing om er zo maar twee op te noemen. Toch valt er ook wel een voordeeltje te behalen. U moet dan wel voldoen aan de vereisten.

Categorie Scheiding financieel

30
april
2018

“Laat iedere ouder in zijn eigen “kracht” geloven!”

Achtergrond informatie

Recent had ik een gesprek met ouders die al een hele lange tijd een erg slechte relatie hebben met elkaar, maar ook als ouders elkaars “taal” totaal niet (meer) spreken. U zult begrijpen dat een zorgplan opstellen, waarin de verdeling van de  zorg voor de minderjarige kinderen (beide kinderen zijn 11 jaar) na de scheiding, in geregeld moet worden, een enorme uitdaging was.

Categorie Scheiden en kinderen

11
april
2018

Toestemming vragen om als gescheiden ouder met je minderjarige kind op vakantie te kunnen gaan naar het buitenland. Hoe zit dat?

De vakantieperiodes komen langzamerhand weer in “beeld”, dus ook de vakantieperikelen beginnen wellicht ook bij u weer te leven. Toen je nog gezamenlijk met de andere ouder op vakantie ging, kon je zonder problemen gezamenlijk de grens van Nederland overschrijden met je minderjarige kinderen. Na een scheiding is dat helaas niet meer zo van zelfsprekend!

Categorie Scheiden en kinderen, Alimentatie

29
maart
2018

Pensioen “gedoe” bij scheiding

Ik heb er al wel eerder over geschreven. Als je gaat scheiden moet je ineens iets gaan vinden over de verdeling van je pensioenrechten. En dan krijg je nog de afwikkeling ervan. Dat gaat / ging lang niet altijd goed. Want pensioen, wie weet nu precies hoe dit is geregeld? Velen weten dit niet……

Categorie Scheiding financieel

12
maart
2018

“Nog veel te vaak zie ik dat kinderen in de “vuurlinie” zitten tussen de ruziënde ouders tijdens de scheiding van hun ouders!”

Helaas heb ik in de afgelopen periode weer veel ouders meegemaakt die in mijn beleving, echt over alle grenzen van “verantwoord ouderschap” heen zijn gegaan, of gaan tijdens het proces van scheiding. Ouders staan te schelden waar de kinderen bij zijn, waar echt het spreekwoordelijke gezegde “de honden geen brood van lusten!” van toepassing is.

Categorie Scheiden en kinderen

25
februari
2018

Waarom is kindercoaching bij scheiding van ouders zo ontzettend belangrijk?

Vanaf 2005 hebben wij als één van de eerste in Nederland, standaard begeleiding gegeven aan kinderen waarvan de ouders via ons kantoor gingen scheiden.

Categorie Scheiden en kinderen

29
januari
2018

Wat is er veranderd in het Tremanormenrapport voor het vaststellen van een alimentatie?

Ieder jaar wordt het Tremanormenrapport voor het vaststellen van een alimentatiebedrag bijgewerkt op basis van aangepaste (fiscale) wetgeving en jurisprudentie.

Voor dit jaar (2018) zijn er twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

  1. Normen voor kinderen tussen de 18 en 21 jaar oud.
  2. Een extra tarief voor de zorgkorting.

Categorie Alimentatie

11
januari
2018

Waarom kan een kindercoach voor kinderen zo belangrijk zijn tijdens en na de scheiding van hun ouders?

Helaas zijn er nog steeds heel veel ouders, die vanuit alle goede bedoelingen en intenties, het gevoel hebben dat kinderen wel alles tegen hun durven te zeggen, het daarom niet nodig hebben om begeleidt te worden door een kindercoach en omdat het “ogenschijnlijk” wel goed gaat (goede cijfers op school, lijken vrolijk etc.). Dit is helaas ECHT NIET ALTIJD ZO! Kinderen en pubers zijn “meesters” in het verdoezelen in wat er werkelijk in hun hoofd om gaat en praten over de scheiding van je ouders wil je al helemaal niet. Dus als ouders vragen of de kinderen dat willen zeggen ze natuurlijk NEE! Als mij dit als kind was overkomen zou ik waarschijnlijk hetzelfde gezegd hebben.

Categorie Scheiden en kinderen

02
januari
2018

Scheiden en goede voornemens om als ouders écht de belangen van de kinderen op nummer 1 te zetten!

Het jaar 2018 begint nu net, maar helaas zijn de eerste periode na de feestdagen en de zomervakanties de drukste perioden voor mediators en advocaten omdat dan veel (echt)paren niet langer meer als “stel” verder zullen gaan.

Dit betekent dus ook dat helaas weer veel kinderen de gevolgen van de scheiding van hun ouders zullen ondervinden; twee huizen, eventueel kennis maken met nieuwe partners van ouders, soms zelfs een verhuizing naar een  andere omgeving met als gevolg een nieuwe school, e.d..

Categorie Scheiden en kinderen

12
december
2017

Kinderalimentatie voor een kind van 18 jaar met een vermogen?

De casus in het kort: Ouders zijn twee jaar geleden middels een vechtscheiding uit elkaar gegaan. De kinderen wonen bij vader. In de echtscheidingsbeschikking is opgenomen dat de moeder een alimentatieverplichting heeft van € 210,= per maand per kind voor kinderen tot aan 21 jaar. De oudste dochter is nu 18 jaar geworden.

Categorie Scheiding financieel, Scheiden en kinderen

28
november
2017

Afspraken rondom de kinderen met de feestdagen

De feestdagen staan te kloppen op de poort. Sinterklaas is alweer in het land en de kerstman zal zich melden zodra Sinterklaas is vertrokken naar Spanje. O ja en dan moeten we alweer oliebollen gaan bakken. Een drukke maand met een overvolle agenda van allerhande activiteiten. Al een heel gedoe als je geen kinderen hebt, laat staan dat er wel kinderen zijn en moet je nagaan dat als je gescheiden bent en er kinderen zijn. Stress alom in vele gezinnen.

Categorie Scheiden algemeen

[12  >>