Web
Analytics Made Easy - StatCounter
20
juni
2019

Kinderalimentatie voor een kind van 18 jaar met een vermogen?

De casus in het kort: Ouders zijn twee jaar geleden middels een vechtscheiding uit elkaar gegaan. De kinderen wonen bij vader. In de echtscheidingsbeschikking is opgenomen dat de moeder een alimentatieverplichting heeft van € 210,= per maand per kind voor kinderen tot aan 21 jaar. De oudste dochter is nu 18 jaar geworden.

Categorie Scheiding financieel, Scheiden en kinderen, Alimentatie

19
juni
2019

Toestemming vragen om als gescheiden ouder met je minderjarige kind op vakantie te kunnen gaan naar het buitenland. Hoe zit dat?

De vakantieperiodes komen langzamerhand weer in “beeld”, dus ook de vakantieperikelen beginnen wellicht ook bij u weer te leven. Toen je nog gezamenlijk met de andere ouder op vakantie ging, kon je zonder problemen gezamenlijk de grens van Nederland overschrijden met je minderjarige kinderen. Na een scheiding is dat helaas niet meer zo van zelfsprekend!

Categorie Scheiden en kinderen, Alimentatie

14
mei
2019

Scheiden voor 1 juli? Er valt een fiscaal voordeel te halen

Wilt u voor dit jaar nog een leuk fiscaal voordeel behalen dat kan oplopen tot € 2.835,= netto? Als u gaat scheiden dan weet u één ding zeker. Financieel wordt u er niet beter van en bij een scheiding heb je ook veel kosten. De kosten van de mediator/advocaat, de kosten van een verhuizing om er zo maar twee op te noemen. Toch valt er ook wel een voordeeltje te behalen. U moet dan wel voldoen aan de vereisten.

Categorie Scheiding financieel

18
april
2019

Waarom is zorgvuldig scheiden belangrijker dan goedkoop scheiden.

Alhoewel er scheidende mensen zijn die denken veel zaken rondom de scheiding zelf best kunnen regelen, veelal omdat zij nog goed met elkaar in overleg zijn, gaat het óók daar nogal eens mis. En waarom? Omdat er bij een scheiding zoveel geregeld moet worden en er zoveel regels zijn dat zaken al snel verkeerd kunnen gaan. Zorgvuldigheid is dan ook geboden. Verkeerde afspraken leiden vaak tot financiële tegenslagen of tot afspraken die je achteraf toch anders had gewild als je de juiste kennis had gehad. Met alle gevolgen van dien wellicht Het  ook tot (een nog verdere) verwijdering tussen de beiden ex-partners leiden. Daar waar tijdens de scheiding er nog goed met elkaar wordt gesproken, zie je dat als er zaken mis gaan, de “ander” de schuld krijgt van het misgaan. Kan er dan niet meer samen gesproken worden, al dan niet met behulp van een mediator, dan zal wellicht  een rechter  “knopen moet doorhakken”. En als er ook nog eens kinderen zijn dan is het leed helemaal niet meer te overzien.

Categorie Scheiding financieel, Scheiden algemeen

07
maart
2019

Mediaton en scheiden

Al vanaf 2005 heb ik samen met mijn echtgenoot en dochter een goed lopende mediatonpraktijk, genaamd Bosveld Scheidingsbemiddeling. Als ik terugkijk in het verleden is mediation steeds meer in “beeld” gekomen en zijn er steeds meer mensen (vooral met kinderen) die de meerwaarde inzien om samen tot goede afspraken te komen en op basis van deze afspraken een scheiding af te willen wikkelen. Op zich een hele goede zaak!

Categorie Scheiden algemeen

20
december
2018

Scheidingsbemiddelaar traint ouders om weer door één deur te kunnen

DOETINCHEM – Bosveld Scheidingsbemiddeling huldigt als ervaren mediator het motto ‘Scheiden doe je samen’. Het familiebedrijf is inmiddels een begrip in deze regio en ver daarbuiten. Inge Bosveld heeft zich behalve mediation bekwaamd in de SCHIP-aanpak. Een beproefde gespreksmethode om ouders na een scheiding weer respectvol met elkaar om te laten gaan en zo gezamenlijke oudertaken in goede harmonie op te pakken.

Categorie Scheiden en kinderen

27
september
2018

Scheiden en kindercoach Denise

Sinds 2005 ben ik als dochter  van Inge Bosveld ( eigenaar en mediator binnen ons bedrijf) werkzaam als kindercoach. Hiervoor heb ik de benodigde scholing gehad. Vanuit de scheiding van mijn moeder herken ik de gevoelens die bij kinderen in een scheiding, maar ook erna “spelen”. Met de wetenschap van toen probeer ik nu kinderen dan ook zo optimaal  mogelijk te begeleiden en ouders zo veel mogelijk handvatten te geven om hun kinderen zo goed mogelijk door deze periode heen te begeleiden.

Categorie Scheiden en kinderen

13
augustus
2018

Co-ouderschap na scheiding; het blijft een woord dat nog steeds niet goed begrepen wordt.

Ik weet echt niet hoe het komt, maar onze praktijk bestaat al vanaf 2005 en tot op de dag van vandaag hebben veel mensen nog steeds een “vreemd” beeld bij het woord co-ouderschap. Als ware dat je bij een co-ouderschap andere rechten en/of verplichtingen zou hebben.

Categorie Scheiden en kinderen, Scheiden algemeen

29
juni
2018

“Gaan we scheiden of blijven we bij elkaar voor de kinderen”

Een “pittige koptekst” vind ik zelf, maar het is wel het dilemma waar ik in een ver verleden mee te dealen had en het is wat ik ook nog zeer veel voorbij hoor komen op het moment dat mensen uiteindelijk bij ons aan de mediaton tafel komen zitten.

Categorie Scheiden en kinderen

07
juni
2018

“Kinderen heb je te leen en zijn geen eigendom”

Deze quote heb ik al vaker gebruikt en sta daar nog steeds helemaal achter. Tijdens gesprekken die ik heb om tot een goed zorgplan (ouderschapsplan) te komen met ouders, als zij gaan scheiden, komt dit gevoel bij mij nogal eens naar boven.

Categorie Scheiden en kinderen

19
mei
2018

Fiscaal voordeel te behalen bij scheiden voor 1 juli

Wilt u voor dit jaar nog een leuk fiscaal voordeel behalen dat kan oplopen tot € 2.801,= netto? Als u gaat scheiden dan weet u één ding zeker. Financieel wordt u er niet beter van en bij een scheiding heb je ook veel kosten. De kosten van de mediator/advocaat, de kosten van een verhuizing om er zo maar twee op te noemen. Toch valt er ook wel een voordeeltje te behalen. U moet dan wel voldoen aan de vereisten.

Categorie Scheiding financieel

30
april
2018

“Laat iedere ouder in zijn eigen “kracht” geloven!”

Achtergrond informatie

Recent had ik een gesprek met ouders die al een hele lange tijd een erg slechte relatie hebben met elkaar, maar ook als ouders elkaars “taal” totaal niet (meer) spreken. U zult begrijpen dat een zorgplan opstellen, waarin de verdeling van de  zorg voor de minderjarige kinderen (beide kinderen zijn 11 jaar) na de scheiding, in geregeld moet worden, een enorme uitdaging was.

Categorie Scheiden en kinderen

29
maart
2018

Pensioen “gedoe” bij scheiding

Ik heb er al wel eerder over geschreven. Als je gaat scheiden moet je ineens iets gaan vinden over de verdeling van je pensioenrechten. En dan krijg je nog de afwikkeling ervan. Dat gaat / ging lang niet altijd goed. Want pensioen, wie weet nu precies hoe dit is geregeld? Velen weten dit niet……

Categorie Scheiding financieel

12
maart
2018

“Nog veel te vaak zie ik dat kinderen in de “vuurlinie” zitten tussen de ruziënde ouders tijdens de scheiding van hun ouders!”

Helaas heb ik in de afgelopen periode weer veel ouders meegemaakt die in mijn beleving, echt over alle grenzen van “verantwoord ouderschap” heen zijn gegaan, of gaan tijdens het proces van scheiding. Ouders staan te schelden waar de kinderen bij zijn, waar echt het spreekwoordelijke gezegde “de honden geen brood van lusten!” van toepassing is.

Categorie Scheiden en kinderen

25
februari
2018

Waarom is kindercoaching bij scheiding van ouders zo ontzettend belangrijk?

Vanaf 2005 hebben wij als één van de eerste in Nederland, standaard begeleiding gegeven aan kinderen waarvan de ouders via ons kantoor gingen scheiden.

Categorie Scheiden en kinderen

[12 3  >>