Web
Analytics Made Easy - StatCounter

achterhoek nieuws

Lees meer

De indexering voor 2019 is bekend. De indexering is vastgesteld op 2%.

Download het document "Indexering van alimentatie".

Kinderen van wie de ouders ongetrouwd zijn, hebben gemiddeld meer kans om hun ouders uit elkaar te zien gaan dan kinderen met gehuwde ouders.

Lees meer op nu.nl

 

Scheiden Co-ouderschap bestaat 20 jaar: ouders die na een scheiding samen de kinderen opvoeden. Een mooi moment om de balans op te maken: Is het de beste oplossing voor een uit elkaar vallend gezin? „Voor ouders is het een uitkomst.”

Lees het hele artikel op NRC.nl

Om te voorkomen dat kinderen schade oplopen door scheiding van hun ouders, zijn er veel meer maatregelen nodig. 

 

Dat is een van de adviezen van het Platform Scheiden zonder Schade aan het kabinet.

Lees meer op nu.nl

De indexering voor 2018 is bekend. De indexering is vastgesteld op 1,5%.

Download het document "Indexering van alimentatie".

Bij 44 procent van het aantal vechtscheidingen zijn kinderen betrokken. In totaal zijn er jaarlijks vijfhonderd vechtscheidingen, blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation.

Lees meer op nu.nl

inge-bosveld-van-scheiden-doe-je-samen-na-een-scheiding-wil-je-allebei-je-leven-weer-prettig-voortzetten

In voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt. Helaas kan gemiddeld een derde van de echtparen de huwelijksgelofte geen gestand doen. Extra pijnlijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Een eigen onderneming maakt een scheiding bovendien complexer. Bij een vechtscheiding zijn er alleen verliezers. Inge Bosveld en haar team van Scheiden doe je samen begeleidt het scheidingsproces zo dat je allebei weer toekomstperspectief hebt. 

Lees het artikel

"Cd van jou, cd van mij. Cd van ons allebei, maar gekregen van mijn moeder, van míjn moeder dus van mij." Gewoon een zin uit een lied van Acda en De Munnik, maar bittere werkelijkheid voor zo'n twee op de vijf getrouwde stellen. En zo'n scheiding brengt een hoop kosten met zich mee.

Lees meer op nu.nl

Dappere Dino's, een interventieprogramma dat kinderen helpt om de scheiding van hun ouders te verwerken, heeft goede resultaten geboekt.

Lees meer op nu.nl

Een scheiding gaat vaak gepaard met veel angsten. Zo maken veel ouders zich druk om het welzijn van hun kinderen. Wat zou je in zo'n geval kunnen doen?

Lees meer op nu.nl

Kinderen van gescheiden ouders lijken minder gestrest als er sprake is van co-ouderschap. De positieve kanten hiervan gelden ook als ouders een slechte verstandhouding hebben. 

Lees meer op nu.nl

Stel u gaat scheiden en u heeft minderjarige kinderen. Wat betekent dat voor u beiden? En waar heeft u dan recht op? Vragen die wij dagelijks binnen onze praktijk krijgen. Uit ervaring weten wij dat u al meer dan voldoende aan uw hoofd heeft. Maar hoe worstelt u zich een weg door de jungle van regels?