Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Hypotheekadvies bij scheiding

Er zijn veel mensen met een eigen woning en er graag willen blijven wonen, dan wel een andere woning willen aankopen. Bij ons kun je niet alleen de scheiding regelen. Wij kunnen je ook verder helpen bij het realiseren van je (nieuwe) hypotheek, dan wel het hoofdelijk ontslag aanvragen voor één van jullie bij de huidige hypotheekverstrekker.

Wij zien dat veel van onze klanten ervoor zouden willen kiezen dat één van hen in de woning kan blijven wonen, vaak ook omdat dit de wens is van de kinderen. Door onze gedegen financiële/fiscale/juridische kennis en ervaring zijn wij in staat om met deze kennis en “know how” met jullie mee te kijken of jullie wensen haalbaar en verantwoord zijn.

Daarbij zijn wij onafhankelijk en kunnen wij bij de meeste hypotheekverstrekkers in Nederland terecht en hebben geen enkel belang bij een bepaalde hypotheekverstrekker of verzekeringsmaatschappij.

“Ons belang is om u beiden en uw eventuele kinderen een gedegen, betrouwbare en een financieel verantwoorde toekomst te bieden.” 

Hypotheek en alimentatie

Een belangrijk onderdeel bij de scheiding, maar ook bij het verkrijgen van een hypotheek is de hoogte van de partneralimentatie. Als je partneralimentatie ontvangt dan kun je meer lenen en als je alimentatie moet betalen dan kun je minder lenen.

Mocht je, voordat het bedrag aan partneralimentatie bekent is, aan je financieel adviseur vragen “hoeveel hypotheek kan ik krijgen?” dan zal het antwoord zijn: “Op basis van je huidige inkomen is dit bedrag X, maar afhankelijk of je partneralimentatie krijgt of moet betalen zal dit bedrag hoger/lager zijn.”

Als je vervolgens vraagt aan de mediator/advocaat: “Kun je voor mij uitrekenen hoeveel alimentatie ik kan verwachten of zal moeten gaan betalen?”, dan zal het antwoord zijn: ”Dat kan ik voor je doen. Ik heb dan o.a. van jou je (toekomstige) woonlasten (lees: hypotheeklasten) nodig.” En zo is de cirkel mooi rond.

Doordat Johan Bosveld zowel de alimentatie kan berekenen als de woonlasten kan berekenen kan hij deze cirkel doorbreken.

Belangrijk om te weten bij alimentatie:

In een alimentatieberekening wordt er rekening gehouden met redelijke woonlasten. Je kan dus niet zo maar een extra hoge hypotheeklast opvoeren om op die wijze de alimentatie te beïnvloeden.

Geen klant van Bosveld scheidingsbemiddeling?

Bent u geen klant van Bosveld scheidingsbemiddeling voor het realiseren van de scheiding? Geen probleem! Ook dan kan Johan Bosveld je helpen aan een passende hypotheek. Doordat Johan alleen maar bezig is met hypotheekadvies in een scheiding weet hij als geen ander welke mogelijkheden er zijn voor mensen die bezig zijn met een scheiding, dan wel net gescheiden zijn. Stuur hem dan gerust een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij helpt je graag verder.