Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Hypotheek advies bij scheiding

Hypotheekadvies bij scheiding

Er zijn veel mensen met een eigen woning. Bij ons kun je niet alleen de scheiding regelen. Wij kunnen je ook verder helpen bij het realiseren van je (nieuwe) hypotheek, dan wel het hoofdelijk ontslag aanvragen voor één van jullie bij de huidige hypotheekverstrekker.

Wij zien dat veel van onze klanten ervoor zouden willen kiezen dat één van hen in de woning kan blijven wonen, vaak ook omdat dit de wens is van de kinderen.

Quick-hypotheek-scan

Wij begrijpen dat je in deze situatie snel wilt weten of je kan blijven wonen dan wel welke mogelijkheden je hebt voor het aankopen van een andere woning. Door onze gedegen financiële/fiscale/juridische kennis en ervaring zijn wij in staat om met deze kennis en “know how” met jullie mee te kijken of jullie wensen haalbaar en verantwoord zijn.

Tijdens het eerste gesprek, als we alle financiële gegevens met jullie doornemen, kunnen we door een quick-hypotheek-scan jullie een goed beeld geven van de mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek.   

“Ons belang is om u beiden en uw eventuele kinderen een gedegen, betrouwbare en een financieel verantwoorde toekomst te bieden.” 

Als onafhankelijk adviseur kunnen wij bij de meeste hypotheekverstrekkers in Nederland terecht en hebben geen enkel belang bij een bepaalde hypotheekverstrekker of verzekeringsmaatschappij.

Hypotheek en alimentatie

Een belangrijk onderdeel bij de scheiding, maar ook bij het verkrijgen van een hypotheek is de hoogte van de partneralimentatie. Als je partneralimentatie ontvangt dan kun je meer lenen en als je alimentatie moet betalen dan kun je minder lenen.

Mocht je, voordat het bedrag aan partneralimentatie bekent is, aan je financieel adviseur vragen “hoeveel hypotheek kan ik krijgen?” dan zal het antwoord zijn: “Op basis van je huidige inkomen is dit bedrag X, maar afhankelijk of je partneralimentatie krijgt of moet betalen zal dit bedrag hoger/lager zijn.”

Als je vervolgens vraagt aan de mediator/advocaat: “Kun je voor mij uitrekenen hoeveel alimentatie ik kan verwachten of zal moeten gaan betalen?”, dan zal het antwoord zijn: ”Dat kan ik voor je doen. Ik heb dan o.a. van jou je (toekomstige) woonlasten (lees: hypotheeklasten) nodig.” En zo is de cirkel mooi rond.

Doordat Johan Bosveld zowel de alimentatie kan berekenen als de woonlasten kan berekenen kan hij deze cirkel doorbreken.

Belangrijk om te weten bij alimentatie:

In een alimentatieberekening wordt er rekening gehouden met redelijke woonlasten. Je kan dus niet zo maar een extra hoge hypotheeklast opvoeren om op die wijze de alimentatie te beïnvloeden.

Overlijdensrisicoverzekering

Wij kunnen je ook adviseren en begeleiden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Veelal wordt deze afgesloten door degene die alimentatie ontvangt om het risico af te dekken omdat er een deel van het inkomen weg valt bij overlijden van de ex-partner. De kosten van de kinderen lopen immers wel gewoon door.

Ook de alimentatie betalende partner kan hier over na denken, want als je van de één op de andere dag de volledige zorg krijgt van de kinderen (na overlijden van de ex-partner), dan kan het maar al te fijn zijn als je wat minder kunt gaan werken voor een periode en je daar financieel gezien geen zorgen over hoeft te maken.

Als je ook de hypotheek regelt via ons dan doen we dit geheel kosteloos!   

Tarief hypotheekadvies en afsluiten van de hypotheek is fiscaal aftrekbaar

Wij rekenen voor het hypotheekadvies en het afsluiten ervan een passend tarief. De kosten zijn voor u fiscaal aftrekbaar. Het tarief is afhankelijk van hetgeen wij voor jullie gaan doen. Zo is bijv. ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid (bij de huidige hypotheekverstrekker de hypotheek alleen op naam zetten en eventueel verhogen met uitkoopsom voor uw ex-partner) goedkoper dan een hele nieuwe hypotheek realiseren bij één van de vele hypotheekverstrekkers. Of iemand in loondienst is minder werk dan iemand die zelfstandig ondernemer is. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je ook van ons te horen welk tarief past bij jullie situatie.

Wat u in ieder geval kunt verwachten is een korting op ons mediation-tarief als je ook de hypotheek door ons laat adviseren en bemiddelen. Deze korting is € 250,= per hypotheek. Daarnaast sluiten wij kosteloos een overlijdensrisicoverzekering (een dekking voor het geval je ex-partner komt te overlijden en er geen alimentatie meer voldaan kan worden) voor je af als je dit wenselijk vindt. Dat scheelt alweer. We kunnen deze korting geven omdat wij vanuit het mediationtraject al behoorlijk wat aan informatie van jullie krijgen.

Geen klant van Bosveld scheidingsbemiddeling?

Bent u geen klant van Bosveld scheidingsbemiddeling voor het realiseren van de scheiding? Geen probleem! Ook dan kan Johan Bosveld je helpen aan een passende hypotheek. Doordat Johan alleen maar bezig is met hypotheekadvies in een scheiding weet hij als geen ander welke mogelijkheden er zijn voor mensen die bezig zijn met een scheiding, dan wel net gescheiden zijn. Stuur hem dan gerust een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij helpt je graag verder.