Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Scheiden en mediation door Scheiden doe je Samen

Uw expert bij een scheiding, zeker óók als er kinderen zijn!

Wij van “Scheiden doe je samen” zijn een familiebedrijf en hebben ook een scheiding met kinderen meegemaakt. Dus vraagstukken zoals ”Waar moet ik beginnen?", "Hoe vertel ik het de kinderen?",  "Kan ik hier blijven wonen of moet ik op zoek naar een andere woning?", "Hoeveel geld heb ik straks maandelijks te besteden?" etc, zijn allemaal vragen die voor ons heel herkenbaar zijn. En dan nog het belangrijkste van alles als je kinderen hebt:” hoe kunnen wij het zo regelen dat de kinderen hier zo min mogelijk schade van ondervinden?”. Het is één grote brei van onduidelijkheden en onzekerheden. Om gek van te worden toch?”

Op al jullie vragen en wensen kunnen wij samen met jullie de beste oplossingen zoeken. Johan is namelijk, naast MfN mediator, ook financieel planner en hypotheekadviseur. Denise is onze eigen kindercoach die jullie kinderen kan begeleiden, maar ook ouders handvatten kan geven om uiteindelijk de kinderen zo goed mogelijk door deze periode heen te loodsen. Inge is mediator en is psychosociaal counseler i.o en heeft naast de juridische kennis ook zeer veel ervaring met het begeleiden van ouders om zo een goed zorgplan voor jullie kinderen te bouwen. Jullie zullen zien dat de brei van onduidelijkheden en onzekerheden, met behulp van ons stappenplan heel snel een overzichtelijk geheel wordt, waardoor jullie weer snel toekomstgericht kunnen handelen. En dat allemaal onder één dak!

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kunnen wij u nog veel meer vertellen en zo wellicht de eerste onrust al een beetje wegnemen. Wij helpen jullie graag. De koffie staat klaar. Oh ja…….een kop thee is ook mogelijk hoor!

Hartelijke groet van Johan en Inge  (beide geregisteerd Mfn mediators met family accreditatie) en Denise.

Wat u kunt verwachten bij mediation 

Wanneer u Scheiden doe je samen inschakelt, kunnen wij u, als mediators, het navolgende bieden:

 • Kosteloos informatiegesprek;
 • Ook gedurende de avonduren en op zaterdag kunnen gesprekken ingepland worden;
 • Vast “all-in” tarief; een uurtarief is ook mogelijk; 
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand, indien van toepassing op uw persoonlijke situatie;
 • Deskundigheid op juridisch, financieel en fiscaal gebied;
 • Begeleiding bij aanvragen toeslagen/aanpassen van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting;
 • Het bespreken van uw pensioen en (kapitaal)polissen;
 • Het aanvragen van een nieuwe hypotheek;
 • Regelen ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid uit huidige hypotheek;
 • Uw kinderen laten begeleiden door onze eigen kindercoach tijdens uw scheiding;
 • Opstellen zorgplan voor uw minderjarige kinderen;
 • Opstellen echtscheidingsconvenant/ vaststellingsovereenkomst bij samenlevers;
 • Het laten indienen bij de rechtbank van een echtscheidingsconvenant en het eventuele zorgplan.

 

Vrijblijvende Kennismaking  Vraag Stellen  Gratis Informatiepakket 

Scheiden en hypotheekadvies onder één dak!

Bij “Scheiden doe je samen”, doen we meer dan alleen uw scheiding regelen. Zo kunnen wij u een compleet pakket aanbieden waarbij uw scheiding, het hypotheekadvies; afsluiten van uw hypotheek en uw verzekeringspakket kunnen afhandelen. “Onze” collega’s kunnen u helpen bij het regelen van de risicoverzekeringen, zoals inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering e.d.. Wel zo makkelijk!

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij zijn gespecialiseerd in de eigenwoningproblematiek en scheiden. Onze expertise op financieel en fiscaal gebied maakt dat er soms meer mogelijk is dan men wellicht in eerste instantie zou denken.

Vrijblijvende Kennismaking  Vraag Stellen  Gratis Informatiepakket 

kind bij kindercoach van Scheiden doe je Samen

Scheiden, wat regelen wij voor uw kinderen?

Bij “Scheiden doe je samen”, zijn we van mening dat mediation over meer gaat dan alleen goede communicatie tussen uw en uw partner. Ook uw kinderen spelen namelijk een belangrijke rol. Om uw kinderen te helpen omgaan met de scheiding, bieden wij verschillende diensten speciaal voor kinderen:

 • Eigen ervaringsdeskundige kindercoach aanwezig;
 • Een kosteloze sessie met de kindercoach;
 • Een compleet begeledingstraject mogelijk voor uw kinderen;
 • Kindercoach komt desgewenst bij u thuis;
 • Kinderen en ouders kunnen na de scheiding altijd contact zoeken met de kindercoach.

Uw kind heeft tijdens en na de scheiding altijd een plek bij ons.

Vrijblijvende Kennismaking  Vraag Stellen  Gratis Informatiepakket 

Uiteraard zijn wij heel trots om te horen dat wij bij veel doorverwijzers (zoals ex-cliënten, zorginstellingen, huisartsen, notarissen, financieel adviseurs e.d.) als een gerenommeerd scheidingsbemiddelingskantoor “te boek staan” en meer dan de helft van onze nieuwe cliënten voortvloeien vanuit voormalige cliënten die in het verleden hun scheiding via “Scheiden doe je samen” hebben geregeld. Hiervoor onze hartelijke dank!

Mediation

mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij een neutrale mediator zorg draagt voor een communicatie waarbij het vinden van oplossingen die nodig zijn om bijvoorbeeld een (echt)scheiding goed af te wikkelen centraal staan.

lees meer

Wat kost een mediator?

wat kost een mediator

De meeste mediators werken met een uurtarief welke variëren tussen de € 100,00 en € 190,00 per uur al dan niet incl. BTW. De tarieven verschillen naar gelang ervaring en opleiding van de mediator. Daarnaast is het van belang of de mediator is aangesloten bij het MfN. De mediator moet dan voldoen aan bepaalde vereisten.

Lees meer

Scheiden met kinderen

scheiden met kinderen

Hoe vertel je de kinderen dat je gaat scheiden?

Als de beslissing om uit elkaar te gaan is genomen, zal er op enig moment naar de kinderen toe verteld moeten worden dat hun ouders gaan scheiden. Wij willen u graag wat adviezen geven, welke van belang zijn tijdens het gesprek, maar ook voor de periode na dit gesprek met de kinderen.

Lees meer

Hoe vind ik een erkend mediator?

MfN mediator

Mediator is een vrij beroep. Iedereen mag zich mediator noemen. De titel MfN Mediator is echter wel beschermd. Alleen mediators die deze titel hebben kunnen zich in het kwaliteitsregister voor MfN Mediators laten plaatsen. Onze mediator is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland.

Lees meer